Nieuwe features pandveilig in versie 3

Naast brandveiligheidsadvies houden we ons inmiddels ook bezig met software ontwikkeling. “Pandveilig” is hier een mooi voorbeeld van, een programma welke erg handig is ter ondersteuning van bouwkundige (brandveiligheid)inspecties. Onze eigen medewerkers werken zowel op locatie als op kantoor met pandveilig.

Inspectietool pandveilig:

De reacties van onze medewerkers zijn positief! We ondervonden met het gebruik van ons eigen ontwikkelde software een flinke tijdwinst in registratie en beheer van onze inspecties.

Naast intern voordeel biedt de software nog meer voordelen; onze opdrachtgevers ontvangen een gedetailleerd real time overzicht van de (onderhoud)status van de gebouwen in beheer en kunnen wij diezelfde opdrachtgevers nu ook mee laten kijken en meenemen in progressie. Met behulp van een externe toegang tot de pandveilig app. krijgen opdrachtgevers inzicht in de status en voortgang van hun vastgoed portefeuille.

Bredere inzetbaarheid van de app als inspectietool

We hebben de app inmiddels doorontwikkeld tot versie 3. De mogelijkheden zijn inmiddels alweer uitgebreid en we zijn tot de ontdekking gekomen dat heel veel meer vakgebieden baat kunnen hebben bij deze app.

Te denken valt aan vastgoedbeheerders, projectontwikkelaars, woningbouwverenigingen, aannemers, ingenieursbureau’s, adviesbureau’s, architecten, gemeenten, provincie’s, VVE’s enz enz.

Voorbeelden typen inspecties:

 • Brandveiligheid inspectie
 • Brandveiligheid voorzieningen (o.a. brandwerende doorvoeren, bmi, sprinkler enz.)
 • Opleverinspecties bouw ( aannemerij, schoonmaak, schilders, nieuwbouw, verbouw en onderhoud enz enz.)
 • Opleverinspecties wegverhardingen voor infra/civiel (aannemerij, onderhoudspartijen, gemeenten enz.)

Werkwijze van pandveilig

 • Via een beveiligde toegang (webadres) kan online toegang verschaft worden tot de app. (bereikbaar via computer, laptop, tablet of telefoon windows mac (i)os en android)
 • Plattegronden (gebouwen, terreinen enz) kunnen in pdf-formaat worden geupload.
 • Op een willekeurige plek (inspectielocatie) op de tekening(en) kan geklikt worden, waarmee het eerste inspectiepunt op die plek ontstaat.
 • Een popup menu verschijnt met daarbij invulvelden voor tekst en of dropdown menu met keuze opties. Hier kan men een observatie vermelden, een oplossing aandragen en eventueel kosten en prioritering (weergegeven in kleur rood t/m groen) aan hangen.
 • Onderaan het pop menu is een keuze om een foto te uploaden, maar ook om direct met uw mobiele apparaat een foto te maken welke meteen bij het inspectiepunt verschijnt.
 • Zodra alle inspectiepunten ingevoerd zijn kan een compleet rapport gegenereerd en gedownload worden.
 • In de app is de progressie te volgen en online bij te werken (met de mogelijkheid opdrachtgevers/derden hier ook toegang te geven en mee te laten kijken)
 • Tussentijds zijn inspectiepunten aan te passen en te verwijderen, status te wijzigen zoals bijvoorbeeld opgelost met daarbij een invulveld met de uiteindelijk geboden oplossing.
 • Op het hoofdscherm is een grafische weergave te zien van progressie en kosten.

Omdat we het niet alleen onszelf, maar ook onze opdrachtgevers en derden makkelijker willen maken, komen wij graag in contact. Een vrijblijvende demonstratie via teams of op locatie geeft inzicht in de overzichtelijkheid van pandveilig, om samen te kijken naar de mogelijkheden voor uw onderneming.

Pandveilig is de eerste maand geheel gratis toegankelijk om kennis te maken met de mogelijkheden van pandveilig.nl.